Home » Over ons

Over ons   

Wij zijn Danny en Mariëtte Colenbrander en wonen samen met onze dochter Liona en zoon Jarno in Linne, een klein maasdorpje in  Midden-Limburg.

De liefde voor de cavia's en het begin van onze caviastal is begonnen in 2010.  Onze kinderen hadden een borstelcavia Wendy. Omdat we het zielig vonden dat zij maar alleen zat hebben we toen een kameraadje gekocht. Een beertje een gladhaar die we Roger hebben genoemd. In de dierenwinkel waar we hem kochten werd gezegd dat we ze gerust bij elkaar konden zetten. Roger was pas een paar weken en het zou pas na een maand of 6 kwaad kunnen.

Wij wisten toen nog niets van cavia's dus we hebben ze bij elkaar gezet. Wendy bleek na een maand zwanger. Helaas ging de bevalling mis. 3 kleintjes lagen 's morgens dood in het hok. Dit was natuurlijk een grote teleurstelling zeker voor onze kinderen.

Wij hebben toen contact gezocht met een caviafokker, Peter en Truus van De Berenlust in Wessem. Hij gaf aan dat, omdat Wendy al 2 jaar oud was toen ze zwanger werd, het bekken was vastgegroeid. Omdat ze nu een keer bevallen was zou het een tweede keer wel goed moeten gaan want er was al een doorgang gemaakt. 

Na een rustperiode hebben we Wendy weer bij Roger gezet en deze keer beviel ze van een gezond en mooi nestje van 3 gladhaartjes. Toen hadden we de smaakt te pakken. Er werd een caviaflat van 5 etages aangeschafd en cavia's.

Inmiddels hebben we 2 caviaflats en wonen er rond de 20 cavia's in ons stalletje. We zijn ons nu steeds aan het toeleggen op de US-Teddy's en de CH-Teddy's.

Kijk gerust verder op onze site en wordt ook besmet met het caviavirus.